Carl-Henric Svanberg, presedintele British Petroleum (BP), a declarat pentru Sky News ca Tony Hayward, CEO-ul companiei petroliere, va renunta la gestionarea operatiunilor de reducere a poluarii, informeaza presa internationala.

Bob Dudley, membru al Consiliului de Administratie in cadrul BP, este cel care va prelua stafeta de la Hayward, potrivit lui Svanberg, desi unele voci din companie sustin ca schimbarea nu este una imediata.

“Pana cand faza acuta a crizei nu se termina,Tony Hayward (foto) ramane la carma operatiunilor de gestionare a crizei”, a declarat Robert Wine, purtator de cuvant al BP.

Tony Hayward a fost aspru criticat in cadrul audierilor in Congresul SUA, pentru modul in care a ignorat riscurile forarilor in Golful Mexic, cele care au condus la explozia platformei petroliere Deep Horizon pe data de 20 aprilie anul acesta.

Efectele negative ale dezastrului ecologic, cel mai grav din istoria SUA, inca nu au fost combatute cu succes de BP. Zilnic, cel putin 800.000 de litri de titei se deverseaza zilnic in Golful Mexic, amenintand cu disparitia peste 600 de specii de animale.

Pata de petrol, extinsa pe 200 de kilometri lungime si 110 kilometri latime, a produs o imensa maree neagra in largul coastelor americane.

Citeste si Scurgerile de petrol au patat ratingurile companiei British Petroleum.

Foto: © BP p.l.c.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri