El s-a declarat increzator ca economia Spaniei isi va reveni si a cerut populatiei sa sustina masurile de austeritate impuse de Guvern. Toate masurile implementate de executivul de la Madrid sunt "luate in mod clar pentru binele economiei", a adaugat el.

"Sunt cu adevarat increzator in perspectivele pentru mediu si lung ale economiei spaniole, cu conditia ca eforturile care trebuie facute sa fie facute", a spus el.

Strauss-Kahn a salutat in special continuarea eforturilor de liberalizare a pietei muncii, spunand ca acestea se indreapta in "directia corecta", scrie NewsIn.

Zapatero a subliniat in cursul intâlnirii "hotararea Guvernului spaniol de a implementa si de a face eficiente fiecare dintre reformele lansate".

Inainte de reuniune, premierul spaniol a negat ca Guvernul sau ar incerca sa obtina un pachet de salvare de la FMI, dar pietele au fost nervoase oricum. El a dat asigurari ca economia Spaniei este solida si solvabila si ca vizita lui Strauss-Kahn este una programata cu mai mult timp in urma.

Autoritatile spaniole au lansat recent un pachet de masuri pentru reducerea cheltuielilor si de reforme pe piata muncii, pentru a convinge pietele financiare ca situatia tarii este sub control. Insa aceasta este o sarcina dificila, dupa criza din Grecia.