"Aceasta unitate, care reprezinta o investitie de 6 milioane de dolari si unde vor fi angajate 14 persoane la nivel local pana la sfarsitul anului, va spori capacitatea GE de a asigura servicii de reparatii, intretinere si modernizare a echipamentelor de productie si forare pentru clientii actuali si clientii noi din regiunea Marii Caspice", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Regiunea caspica este una dintre cele mai importante surse de productie a petrolului si gazelor din lume in care se preconizeaza cresteri semnificative ale productiei exploatarilor petroliere offshore in urmatorii zece ani, potrivit oficialilor GE.

Noul centru de servicii cuprinde doua spatii de depozitare sub un singur acoperis, doua macarale portal de mare capacitate, o zona de depozitare in exterior si spatiu de birouri. In cadrul acestui centru se vor asigura servicii de reparatii si intretinere pentru o gama larga de echipamente GE de forare si productie, inclusiv guri de sonda subacvatice, mecanisme de comanda, racorduri si arbori subacvatici.

GE Oil & Gas este lider global in domeniul serviciilor si echipamentelor tehnologice avansate pentru toate segmentele industriei petrolului si gazelor, de la forare la productie, GNL, conducte si stocare la productia de energie industriala, rafinarii si substante petrochimice. GE Oil & Gas are peste 12.000 de angajati in intreaga lume si este prezenta in peste 100 de tari.

GE este o companie globala diversificata, activa in sectorul infrastructurii, al serviciilor financiare si media. De la motoare de aeronave si productia de energie la servicii financiare, solutii in domeniul medical si programe de televiziune, GE este prezenta in peste 100 de tari si are aproximativ 300.000 de angajati in intreaga lume. In sectorul energetic, GE este unul dintre cei mai mari furnizori, atat in sectorul energiei neregerabile, cat si in cea regenerabila (hidraulica, eoliana, solara, combustibili alternativi).