Jouyet a sugerat o cooperare franco-germana pentru crearea unui "motor de reglementare a pietelor europene solid, cu puteri reale" care sa-i protejeze pe investitori.

De asemenea, presedintele AMF si-a exprimat regretul in ceea ce priveste unele dispozitii ale Comisiei Europene, care ar putea reduce rolul unei astfel de autoritati supranationale, potrivit NewsIn.

"Fara o astfel de autoritate europeana, nu vom avea reglementari eficiente si omogene", iar organismele de reglementare nationale nu vor avea credibilitate, conform declaratiilor presedintelui AMF, in cadrul prezentarii raportului anual al organizatiei.

"Obiectivul principal este integrarea si protejarea armonizata a investitorilor si este greu de crezut ca aceasta agentie sa nu faca parte din recomandarile lui Jacques de Larosière", a adaugat Jouyet, facand referire la raportul comisiei Larosière, care a fost insarcinata de presedintele Comisiei Europene sa faca propuneri privind reforma sistemului de reglementare si supraveghere ale pietelor financiare.

Comisia este condusa de fostul sef al FMI Jacques de Larosière, fost guvernator al Bancii Centrale a Frantei,.

"Daca nu am fi avut nici macar prevederile din cadrul raportului Larosière, va spun sincer, am fi pierdut batalia in ceea ce priveste reglementarea financiara, ceea ce ar fi foarte grav", a continuat presedintele AMF.