Uruguay a invins Mexic, cu scorul de 1-0, dupa golul marcat de L. Suarez, si a terminat pe primul loc in Grupa A. Si mexicanii s-au calificat in optimile Cupei Mondiale, de pe locul secund.


Clasamentul grupei A:


1. Uruguay - 7 puncte

2. Mexic - 4 puncte

3. Africa de Sud - 4 puncte

4. Franta - 1 punct


Mexic. In Mexic, fotbalul, alaturi de baseball, este unul dintre cele mai populare sporturi.

Din perspectiva economica, Mexicul a iesit din recesiune inca din trimestrul al treilea din 2009, an in care a PIB-ul suferit o contractie de 6,5%. Revenirea a fost condusa de reluarea cererii externe, productiei si a exporturilor de automobile.

In 2010, Mexicul ar putea avea o crestere economica de 5%, estimeaza Goldman Sachs.

De asemenea, este de asteptat ca banca centrala a Mexicului sa mentina dobanzile neschimbate in 2010, dupa ce economia nu a fost influentata de politicile de consum intern.

In clasamentul FIFA Mexicul se afla in primele 20 de echipe ale lumii (17), in timp ce in indexul Goldman Sachs ocupa pozitia 12 dupa Produsul Intern Brut.

Uruguay. Uruguayul a reusit anul trecut sa obtina o crestere economica de 2,2% datorita investitiilor straine, relatiilor de comert cu Brazilia, precum si ca urmare a politicilor fiscale.

Pentru 2010, Uruguayul se asteapta la o crestere economica de 4,5% datorita investitiilor directe straine, cererii externe catre Brazilia si Argentina, precum si datorita agriculturii si turismului.

Goldman Sachs situeaza PIB-ul Uruguayului pe pozitia 91, in timp ce FIFA pozitioneaza selectionata tarii pe locul 16.

Afla ce pronosticuri au managerii din Romania pentru CM de Fotbal
. Executivii romani inca mai traiesc din amintirea turneului final din 1994, iar expatii mizeaza pe propriile echipe nationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri