Prima mare supriza de la Campionatul Mondial de Fotbal, concretizata: vicecampioana mondiala en-titre Franta a fost invinsa de tara gazda Africa de Sud, cu scorul de 2-1, astfel incat ambele echipe au fost eliminate.

Sud-africanii au condus cu 2-0 dupa reusitele lui B. Khumalo si a lui K. Mphela. Francezii au redus din diferenta dupa golul marcat de F. Malouda, in minutul 70.

Clasamentul grupei A:


1. Uruguay - 7 puncte

2. Mexic - 4 puncte

3. Africa de Sud - 4 puncte

4. Franta - 1 punct

Franta. Franta a reusit sa se descurce destul de bine in timpul crizei, depasind tarile vecine datorita cresterii neintrerupte a consumului chiar si in cele mai dificile trimestre de contractie a Produsului Intern Brut.

Goldman Sachs explica acest fenomen prin faptul ca populatia tarii este foarte optimista si, indiferent de ce se intampla in pietele financiare, acestia consuma foarte mult.

Economia Frantei va creste in 2010 cu 1,4%, mai mult decat se estima anterior, ca urmare a imbunatatirii mediului international si a cererii externe, a anuntat, la inceputul acestui an, ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde. In 2009, PIB a scazut cu 2,25%, ca urmare a efectelor crizei mondiale asupra activitatilor la finalul lui 2008 si inceputul lui 2009.

In topul FIFA Franta ocupa locul 9, iar in cel al economiilor mondiale ocupa pozitia a opta.

Africa de Sud. Africa de Sud este una dintre cele mai dezvoltate economii de pe continentul african. Aceasta tara are o stare buna a sistemului financiar, juridic si de comunicatii si este unul dintre cei mai importanti producatori de bunuri de larg consum ai lumii.

In perioada 1994-2008 economia Africii de Sud a crescut in medie cu 3,6% pe an.

Rezultatele unei aplicari prudente a politicilor economice au fost eficiente in timpul crizei globale, arata analistii Goldman Sachs.

Introducerea Actului National de Creditare, insotit de reglementarile riguroase din sectorul bancar, au dovedit ca bancile din Africa de Sud sunt flexibile in fata fluctuatiilor de pe pietele financiare internationale.

In timpul recesiunii, economia Africii de Sud s-a contractat cu 1,8%, iar actualele estimari prevad o crestere economica de aproximativ 3% in 2010.

In clasamentul FIFA Africa de Sud ocupa pozitia 83, in timp ce in functie de Produsul Intern Brut se afla pe locul 25 in clasamentul Goldman Sachs.

Afla ce pronosticuri au managerii din Romania pentru CM de Fotbal. Executivii romani inca mai traiesc din amintirea turneului final din 1994, iar expatii mizeaza pe propriile echipe nationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri