Sud-africanii au condus cu 2-0 dupa reusitele lui B. Khumalo si a lui K. Mphela. Francezii au redus din diferenta dupa golul marcat de F. Malouda, in minutul 70.

Clasamentul grupei A:


1. Uruguay - 7 puncte

2. Mexic - 4 puncte

3. Africa de Sud - 4 puncte

4. Franta - 1 punct

Franta. Franta a reusit sa se descurce destul de bine in timpul crizei, depasind tarile vecine datorita cresterii neintrerupte a consumului chiar si in cele mai dificile trimestre de contractie a Produsului Intern Brut.

Goldman Sachs explica acest fenomen prin faptul ca populatia tarii este foarte optimista si, indiferent de ce se intampla in pietele financiare, acestia consuma foarte mult.

Economia Frantei va creste in 2010 cu 1,4%, mai mult decat se estima anterior, ca urmare a imbunatatirii mediului international si a cererii externe, a anuntat, la inceputul acestui an, ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde. In 2009, PIB a scazut cu 2,25%, ca urmare a efectelor crizei mondiale asupra activitatilor la finalul lui 2008 si inceputul lui 2009.

In topul FIFA Franta ocupa locul 9, iar in cel al economiilor mondiale ocupa pozitia a opta.

Africa de Sud. Africa de Sud este una dintre cele mai dezvoltate economii de pe continentul african. Aceasta tara are o stare buna a sistemului financiar, juridic si de comunicatii si este unul dintre cei mai importanti producatori de bunuri de larg consum ai lumii.

In perioada 1994-2008 economia Africii de Sud a crescut in medie cu 3,6% pe an.

Rezultatele unei aplicari prudente a politicilor economice au fost eficiente in timpul crizei globale, arata analistii Goldman Sachs.

Introducerea Actului National de Creditare, insotit de reglementarile riguroase din sectorul bancar, au dovedit ca bancile din Africa de Sud sunt flexibile in fata fluctuatiilor de pe pietele financiare internationale.

In timpul recesiunii, economia Africii de Sud s-a contractat cu 1,8%, iar actualele estimari prevad o crestere economica de aproximativ 3% in 2010.

In clasamentul FIFA Africa de Sud ocupa pozitia 83, in timp ce in functie de Produsul Intern Brut se afla pe locul 25 in clasamentul Goldman Sachs.

Afla ce pronosticuri au managerii din Romania pentru CM de Fotbal. Executivii romani inca mai traiesc din amintirea turneului final din 1994, iar expatii mizeaza pe propriile echipe nationale.