Marcatorii Nigeriei au fost Uche (min. 22) si Yakubu (min 69), iar reusitele Coreei de Sud au apartinut lui Lee Jung-Soo (min. 38) si Park Chu-Young (min. 49).

Clasamentul grupei B:

1. Argentina – 9 puncte

2. Coreea de Sud – 4 puncte


3. Grecia – 3 puncte

4. Nigeria – 1 punct

Nigeria. In prezent, Nigeria se afla intr-un amplu proces de dezvoltare, acesta fiind unul dintre obiectivele principale ale tarii.

Stabilizarea macroeconomica a fost consolidata, iar pretul ridicat al petrolului a ajutat exportatorul energetic sa isi reduca datoria publica si straina.

Pentru acest an, Nigeria se asteapta la o crestere economica de 5,5%, iar pentru anul viitor se asteapta la o crestere de 6% alaturi de o scadere a deficitului bugetar.

Goldman Sachs a pozitionat Nigeria in clasamentul dupa PIB pe pozitia 31, in timp ce FIFA o claseaza pe locul 21.

Coreea de Sud. Indiscutabil, Coreea de Sud este cea mai puternica echipa de fotbal din Asia.

Selectionata Coreei de Sud a fost prima echipa asiatica prezenta la o Cupa Mondiala (1954) si prima care a ajuns in semifinale (2002).

De asemenea, aceasta este cel mai frecvent vizitator asiatic la Cupa Mondiala, fiind la a saptea prezenta consecutiva la turneu.

Coreea de Sud a fost una dintre ultimele tari din OCDE (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica) care a intrat pe crestere economica in primul trimestru. A depasit recesiunea printr-un mix de stimuli fiscali, relaxare monetara si politici fiscale contraciclice.

Economia a reusit sa evite contractia in 2009, spre deosebire de multe economii dezvoltate. Goldman Sachs se asteapta ca exporturile sa ramana puternice datorita cererii globale. Coreea de Sud va continua sa se consolideze si in 2010, bazata pe un surplus de cont curent si intrarilor mari de venituri.

In ultimul clasament FIFA, selectionata Coreei de Sud ocupa locul 47, iar in clasamentul Goldman Sachs, pozitia 13.

Afla ce pronosticuri au managerii din Romania pentru CM de Fotbal.
Executivii romani inca mai traiesc din amintirea turneului final din 1994, iar expatii mizeaza pe propriile echipe nationale.