Clasamentul grupei B:

1. Argentina –
9 puncte

2. Coreea de Sud –
4 puncte

3. Grecia –
3 puncte

4. Nigeria –
1 punct


Grecia.
Toata lumea se intreba daca Grecia va repeta miracolul din 2004, cand echipa antrenata atunci de Otto Rehhagel a castigat Campionatul European de Fotbal.

Din punct de vedere economic, Grecia s-a aflat timp de mai multi ani intr-o cursa de atingere a standardelor de viata europene dupa ce ratele reale scazute au permis mobilizarea semnificativa a economiei in sectorul public si privat, scrie Goldman Sachs, intr-un raport despre economiile echipelor participante la CM.

Fara capacitatea de a creste economia din cauza politicii monetare defectuoase si fara controlul strict asupra participantilor din piata, Grecia a avut nevoie de finantare din partea Fondului Monetar International si a Uniunii Europene, dupa ce economia a intrat intr-o criza economica severa.

Grecia se afla pe pozitia 33 in clasamentul Goldman Sachs, in timp ce in clasamentul FIFA ocupa locul 13.

Argentina. Desi a fost pozitionata pe locul sapte in ultimul clasament FIFA, selectionata Argentinei antrenata de legendarul Maradona este una dintre favoritele la castigarea trofeului.

Din punct de vedere economic, Argentina a fost afectata sever de criza economica globala, insa aceasta se pregateste de o revenire solida. Datorita redresarii pretulului la bunurile de larg consum si a comertului global, dar si a impulsului dat de relaxarea fiscal-monetara, Argentina se asteapta la o crestere economica de 4% in acest an.

Imbunatatirea exportului si productiei agricole ar putea duce la un surplus la cresterea economica.

Afla ce pronosticuri au managerii din Romania pentru CM de Fotbal. Executivii romani inca mai traiesc din amintirea turneului final din 1994, iar expatii mizeaza pe propriile echipe nationale.