Argentina a incheiat faza grupelor pe primul loc, cu maxim de puncte, 9, după ce a invins nationala Greciei cu scorul de 2-0, marcatori Martin Demichelis (min. 77) si Martin Palermo (min. 89). Grecia pleaca acasa alaturi de Nigeria, iar Argentina continua competitia impreuna cu Coreea de Sud
Clasamentul grupei B:

1. Argentina –
9 puncte

2. Coreea de Sud –
4 puncte

3. Grecia –
3 puncte

4. Nigeria –
1 punct


Grecia.
Toata lumea se intreba daca Grecia va repeta miracolul din 2004, cand echipa antrenata atunci de Otto Rehhagel a castigat Campionatul European de Fotbal.

Din punct de vedere economic, Grecia s-a aflat timp de mai multi ani intr-o cursa de atingere a standardelor de viata europene dupa ce ratele reale scazute au permis mobilizarea semnificativa a economiei in sectorul public si privat, scrie Goldman Sachs, intr-un raport despre economiile echipelor participante la CM.

Fara capacitatea de a creste economia din cauza politicii monetare defectuoase si fara controlul strict asupra participantilor din piata, Grecia a avut nevoie de finantare din partea Fondului Monetar International si a Uniunii Europene, dupa ce economia a intrat intr-o criza economica severa.

Grecia se afla pe pozitia 33 in clasamentul Goldman Sachs, in timp ce in clasamentul FIFA ocupa locul 13.

Argentina. Desi a fost pozitionata pe locul sapte in ultimul clasament FIFA, selectionata Argentinei antrenata de legendarul Maradona este una dintre favoritele la castigarea trofeului.

Din punct de vedere economic, Argentina a fost afectata sever de criza economica globala, insa aceasta se pregateste de o revenire solida. Datorita redresarii pretulului la bunurile de larg consum si a comertului global, dar si a impulsului dat de relaxarea fiscal-monetara, Argentina se asteapta la o crestere economica de 4% in acest an.

Imbunatatirea exportului si productiei agricole ar putea duce la un surplus la cresterea economica.

Afla ce pronosticuri au managerii din Romania pentru CM de Fotbal. Executivii romani inca mai traiesc din amintirea turneului final din 1994, iar expatii mizeaza pe propriile echipe nationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri