Intrarile nete din investitiile de portofoliu, in valoare de aproape 30 miliarde euro, au depasit in aprilie iesirile nete din investitiile directe, de peste 11 miliarde euro, potrivit raportului, potrivit NewsIn.

Iesirile nete din investitiile directe, de 11,3 miliarde euro, au rezultat din iesirile nete ale altor forme de capital (majoritatea sub forma de credite intra-grup), de 15,1 miliarde euro. Aceste iesiri au fost partial compensate de intrarile nete de capital si venituri reinvestite (3,8 miliarde euro), potrivit BCE.

Intrarile nete din investitiile de portofoliu, de 29,9 miliarde euro, au provenit in cea mai mare parte din intrarile nete din instrumentele de creditare (38 miliarde euro), reflectand achizitiile nete de titluri de stat si de note de trezorerie de catre rezidentii din afara zonei euro. Acestea au fost contrabalansate intr-o oarecare masura de iesirile nete de capital (8,1 miliarde euro).

BCE a precizat ca balanta de plati a zonei euro pe luna aprilie arata un deficit, ajustat la variatii sezoniere, de 5,1 miliarde euro, dupa ce in martie inregistrase un excedent de 1,5 miliarde euro.