Nationala Statelor Unite ale Americii, una dintre surprizele acestei editii de la Cupa Mondiala, avea nevoie de o victorie in fata Algeriei pentru a se califica in optimi.

In minutul 92 americanii marcheaza golul care ii duce in optimi de pe primul loc. L. Donovan este autorul reusitei care ii propulseaza pe americani in primele 16 ale echipe ale lumii.

Clasamentul grupei C:


1. SUA - 6 puncte

2. Anglia - 5 puncte


3. Slovenia - 4 puncte

4. Algeria - 1 punct

Statele Unite. In pofida cresterii economice anuale din trimestrul al patrulea din 2009 (5,6%) si a rapoartelor incurajatoare legate de consum, estimarile pe termen lung sunt incerte, arata raportul Goldman Sachs.

Chiar daca in acest an cresterea economica ar putea fi mai mare, Statele Unite va ramane impovarata de resurse neutilizate. Goldman Sachs noteaza ca rata somajului a scazut in luna mai la 9,7%, de la 9,9% in luna anterioara.

In clasamentul FIFA, SUA ocupa pozitia 14, in timp ce in clasamentul Goldman Sachs ocupa prima pozitie dupa Produsul Intern Brut.

Algeria. Dupa ce a avut o performanta buna din punct de vedere economic datorita pretului ridicat la petrol si a investitiilor in infrastructura, Algeria a intrat in recesiune dintr-o pozitie relativ buna.

Daca pretul petrolului va atinge pana in 2011 pretul de 100 dolari per baril, perspectiva pentru economia Algeriei ar putea fi stralucita, cu un capital in crestere pentru compania petroliera de stat Sonatrach, potrivit analistilor Goldman Sachs.

Dupa Produsul Intern Brut, Goldman Sachs situeaza Algeria pe locul 47, in timp ce in clasamentul FIFA ocupa locul 30.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Costa Rica si Chile? Ce "propovaduiesc" bookmakerii la Cupa Mondiala