Japonia a invins cu scorul de 3-1 (2-0) nationala Danemarcei in ultima etapa a grupei E de la CM de Fotbal si se califica in optimi alaturi de Olanda.

Pentru Japonia au marcat Keisuke Honda (min. 17), Yasuhito Endo (min. 31) si Shinji Okazaki (min. 87). Singurul gol al danezilor a fost marcat de Jon Dahl Tomasson, in minutul 81.

Clasament grupei E:

1. Olanda - 9 puncte,
2. Japonia - 6 puncte,
3. Danemarca - 3 puncte,
4. Camerun - 0 puncte.

Danemarca. Pentru succesul echipei, Danemarca s-a bazat la CM pe jucatorii care activeaza la cluburi din afara tarii, arata un raport al bancii americane Goldman Sachs.

In clasamentul FIFA al echipelor nationale Danemarca ocupa pozitia 36, in timp ce in indexul global dupa Produsul Intern Brut aceasta ocupa locul 52.

PIB-ul Danemarcei a crescut cu 0,6% in trimul trimestru din acest an, fiind al treilea trimestru de crestere. In 2009, Danemarca a avut o scadere economica de 5,1%, fiind cel mai mare declin de la sfarsitul Celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Oficialii de la Copenhaga preconizeaza ca PIB-ul va creste in acest an cu 1,4%, in timp ce pentru 2011 este asteptata o crestere de 1,7%.

Japonia. In pofida problemelor cu care se confrunta Japonia, cum ar fi deflatia si deficitele bugetare, in ultimii ani economia fotbalului din aceasta tara s-a imbunatatit.

Dupa ce a dezvoltat o piata locala competitiva, Japonia exporta din ce in ce mai multi fotbalisti in afara tarii, care joaca la echipe de talie inalta.
In afara de dezvoltarea rapida a fotbalului japonez, exista si motive pentru care sunt asteptate performante spectaculoase ale echipei japoneze.

Printre acestea ar fi participarea la a patra editie consecutiva la Cupa Mondiala si faptul ca cinci dintre jucatorii echipei joaca la echipe europene.

Economia Japoniei este in proces de revenire in mare parte datorita exporturilor, anunta banca americana Goldman Sachs.

In afara de exporturile puternice catre tarile asiatice, bugetul de investitii al tarii a depasit pragul minim. De asemenea, stimulii financiari ajuta la consumul global de bunuri durabile, cum ar fi televizoarele LCD.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si