Potrivit cotidianului britanic, o zona din Mykonos, una dintre principalele destinatii turistice ale Greciei, este scoasa la vanzare. Zona este detinuta in proportie de o treime de Guvern, ce cauta un cumparator care sa fie dispus sa injecteze capital si sa dezvolte un complex turistic luxos, potrivit unei surse apropiate negocierilor.

Potentiali investitori, in special chinezi si rusi, cauta si proprietati de pe insula Rhodos, pentru a le transforma in destinatii de vacanta pentru oamenii din ce in ce mai bogati din tarile lor. Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, s-ar numara printre cei interesati, desi un purtator de cuvant a negat ca acesta ar fi dispus sa investeasca.

Vanzarea unei insule sau convingerea unui membru al elitei internationale sa o inchirieze pe termen lung ar ajuta la refacerea finantelor Greciei. Site-ul Private Islands anunta ca insula Nafsika, avand o suprafata de 1.235 de acri si situata in Marea Ionica, este de vanzare pentru 15 milioane de euro.

Dar exista si insule mai ieftine de doua milioane de euro - adica mai putin decat o vila in unele zone din Marea Britanie. O parte dintre numeroasele insule ale tarii sunt atat de mici incat pe ele poate fi pus doar un sezlong.

Numai 227 dintre insulele elene sunt populate, iar decizia de a vinde a fost alimentata si de incapacitatea statului de a dezvolta infrastructura de baza pe majoritatea din restul.

Foto: http://www.mykonosgreece.com.