Gigantul energetic British Petroleum a anuntat ca pana acum a cheltuit 2,35 miliarde dolari pentru curatarea si pentru achitarea amenzilor catre statul american, dupa ce a provocat cea mai mare scurgere de petrol din istoria Statelor Unite, scrie presa internationala.
La inceputul acestei saptamani compania anuntase ca a cheltuit doua miliarde dolari. BP a anuntat ca cei 364.500 de barili de petrol au fost recuperati sau absorbiti de sistemele de containere de siguranta.

BP se asteapta ca in urma instalarii unei supape sa extraga aproximativ 53.000 de barili pe zi pana la sfarsitul saptamanii viitoare, dubland aproape capacitatea de stocare a petrolului scurs.

Specialistii in domeniu sustin ca aproximativ 60.000 de barili de petrol s-au scurs zilnic din rezervorul subacvatic, scrie The Wall Street Journal.

De asemenea, compania a primit plangeri din partea cetatenilor, companiilor si organizatiilor afectate de scurgerile de petrol. Pana acum au fost facute 74.000 de plangeri si au fost platite peste 39.000 de amenzi in valoare de 126 milioane dolari. Compania a creat un fond in valoare de 20 miliarde dolari pentru a acoperi obligatiile legate de scurgerile de petrol.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri