Coasta de Fildes invinge Coreea de Nord cu 2-0, insa Brazilia si Portugalia merg mai departe in optimi.

Clasamentul grupei G:

1. Brazilia – 7 puncte

2. Portugalia – 5 puncte


3. Coasta de Fildes – 4 punce

4. Coreea de Nord – 0 puncte

Coreea de Nord. In Coreea de Nord fotbalul este unul dintre cele mai populare sporturi. Guvernul sprijina fotbalul pentru a deveni un etalon in randul muncitorilor, fiind astfel o prioritate pe agenda politica a tarii.

In ultimii anii nivelul de trai din Coreea de Nord a stagnat, poate chiar s-a deteriorat, desi vecinii sai socialisti - China, Vietnam sau Mongolia - au evoluat, anunta Goldman Sachs.

Economia socialista din Coreea de Nord a atins un nivel de dezvoltare precar, iar sectorul privat se afla inca intr-un stadiu de evolutie embrionar.

Perspectivele de viitor sunt intunecate de incertitudinea politica, lipsa infrastructurii si de sanctiunile ONU. In ierarhia Goldman Sachs, Coreea de Nord ocupa pozitia 96, in timp ce in clasamentul FIFA ocupa locul 105.

Coasta de Fildes. Coasta de Fildes a fost destul de ferita de efectele crizei economice, anunta Goldman Sachs.

Coasta de Fildes este cel mai mare producator de cacao, iar cresterea productiei de petrol a tarii a coincis cu cea a preturilor la bunurile de larg consum. Cu doua treimi din populatie angajata in agricultura, economia ramane expusa la scaderile internationale de preturi precum si la schimbarile climatice.

Fondul Monetar International a anuntat o crestere economica de 3,7% in 2009, precum si prima crestere a PIB-ului per capita din ultimii zece ani.

In clasamentul FIFA, Coasta de Fildes ocupa pozitia 27, in timp ce in indexul Goldman Sachs economia tarii ocupa pozitia 99.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Coreea de Nord testeaza o racheta care transporta arme nucleare