Kraft Foods vinde Cadbury Wedel din Polonia celui mai mare producator de guma de mestecat din Asia

Kraft Foods a declarat ca a incheiat un acord prin care a vandut E. Wedel, producatorul polonez de ciocolata si cofetarie detinut de Cadbury catre grupul asiatic Lotte, fara a mentiona valoarea tranzactiei.
Tranzactia include business-ul E.Wedel, brandurile sale si o unitate de productie din Varsovia. Aproximativ 1.000 de angajati vor fi transferati catre Lotte.

Cu sediul la Tokyo, Lotte inregistreaza vanzari anuale de aproximativ 40 mld. dolari. Fondat in anul 1948, ca si o companie producatoare de guma de mestecat, grupul opereaza in prezent in diferite sectoare precum dulciuri, retail, turism, industrie chimica, constructii, finante. Portofoliul companiei pe segmentul dulciuri cuprinde branduri precum Xylitol, Koala March si Ghana.

Kraft Foods va continua sa detina parte din operatiuniel Cadbury din Polonia, incluzand brandul Halls si alte marci care nu fac parte din portofoliul E.Wedel, respectiv doua fabrici situate in Skarbimierz. In plus, producatorul american va mai detine o a treia unitate Cadbury, in Bielany Wroclawskie, Polonia, subiect insa al aprobarii Comisiei Europene.

Vanzarea operatiunilor Cadbury din Romania va fi anuntata la o data ulterioara.

Achizitia Cadbury de catre Kraft a fost conditionata insa de Comisia Europeana de renuntarea la operatiunile din Romania si Polonia.

Gigantul Cadbury a intrat pe piata romaneasca in iunie 2007 prin achizitia companiei Kandia-Excelent in schimbul sumei de 99,4 mil. euro. Cele mai importante branduri intrate in portofoliul Cadbury in 2007 sunt Kandia, Magura, Silvana si Sugus. Sah mat: Kraft cumpara Cadbury. Ce se va intampla cu afacerile din Romania?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri