Golurile Olandei au fost marcate de Robben (min. 18) si Sneijder (min. 84), iar pentru pentru Slovacia a marcat din penalty Vittek (min. 90+4).

Olanda.
Olanda este o alta economie importanta a Europei afectata de criza financiara. Sectorul sau financiar, unul dintre cele mai mari din Europa, a avut o expunere foarte mare la criza. Economia a inregistrat patru trimestre consecutive de contractie intre 2008 si 2009, in timp ce cererea locala s-a contractat in timpul celui de-al treilea trimestru din 2008 din cauza scaderii investitiilor si stagnarii consumului.

Sentimentul de revenire este dat de datele sectorul industrial, cu un usor reviriment al cererilor la producator.

Olanda este una dintre favoritele pentru castigarea Cupei Mondiale de fotbal, ocupand pozitia a patra in clasamentul FIFA si locul 21 in clasamentul dupa Produsul Intern Brut.

Potrivit guvernului olandez, in 2009 tara lalelelor a avut o crestere economica de 2,1% si pentru acest an se asteapta la un avans de 2,3%.

Slovacia. Cupa Mondiala din Africa de Sud este prima aparitie a echipei de fotbal a Slovaciei la un turneu major de o asemenea amploare, dupa ce tara si-a castigat independenta in 1993.

Desi ocupa doar pozitia 38 in clasamentul FIFA in faza grupelor de calificare a terminat pe primul loc. De asemenea, cel mai popular sport din Slovacia este hocheiul pe gheata.

PIB-ul per capita in Slovacia a ramas sub media europeana, insa economia a crescut rapid in ultimii zece ani, potrivit unui studiu Goldman Sachs. Aceasta performanta economica combinata cu politica fiscala se reflecta in adoptarea monedei unice europene in 2009, cand a devenit al 16-lea membru al zonei euro.

In pofida bazelor sale economice solide, Slovacia a fost afectata oricum de colapsul comertului odata ce criza s-a adancit de la caderea Lehman Brothers.

Exporturile au scazut cu aproximativ 25%, iar Produsul Intern Brut s-a contractat cu 6,6% in primul trimestru din 2009. Dupa o stabilizarea in timpul verii trecute, economia a revenit pe crestere in a doua jumatate a anului datorita cererii externe. Sansa de crestere a economiei a ramas la fel de mare la inceputul anului datorita sectorului auto care s-a stabilizat in intreaga Europa.

Atat din punct de vedere economic, cat si fotbalistic Slovacia a luat fata Noii Zeelande ocupand pozitia 60 in clasamentul Goldman Sachs si 34 in clasamentul FIFA.