Paraguay a invins reprezentativa Japoniiei la loviturile de departajare si se califica in sferturile Campionatului Mondial de Fotbal.

Paraguay. Paraguay este una dintre cele mai sarace tari din America de Sud, 40% din populatia totala traind sub limita saraciei, arata un raport al Goldman Sachs. In indexul global dupa PIB, Paraguay ocupa pozitia 107.

In 2009, PIB-ul tarii s-a contractat cu 3,8% ca urmare a unei secete severe ce a afectat agricultura, dar si din cauza crizei financiare. Cu revenirea economica a Argentinei si Braziliei, dar si a revenirii ce va fi inregistrata in agricultura, PIB-ul Paraguayului ar putea creste cu 5,5% in 2010.

Economia tarii depinde foarte mult de agricultura, care reprezinta 20% din economia tarii, si pe re-exportarea bunurilor de consum importate catre tarile vecine.

Japonia. In pofida problemelor cu care se confrunta Japonia, cum ar fi deflatia si deficitele bugetare, in ultimii ani economia fotbalului din aceasta tara s-a imbunatatit.

Dupa ce a dezvoltat o piata locala competitiva, Japonia exporta din ce in ce mai multi fotbalisti in afara tarii, care joaca la echipe de talie inalta.
In afara de dezvoltarea rapida a fotbalului japonez, exista si motive pentru care sunt asteptate performante spectaculoase ale echipei japoneze.

Printre acestea ar fi participarea la a patra editie consecutiva la Cupa Mondiala si faptul ca cinci dintre jucatorii echipei joaca la echipe europene.
Economia Japoniei este in proces de revenire in mare parte datorita exporturilor, anunta banca americana Goldman Sachs.

In afara de exporturile puternice catre tarile asiatice, bugetul de investitii al tarii a depasit pragul minim. De asemenea, stimulii financiari ajuta la consumul global de bunuri durabile, cum ar fi televizoarele LCD.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si