“Este evident dupa experientele pe care le-am avut la Cupa Mondiala sa reincepem discutiile legate de tehnologie”, a declarat Blatter, citat de BusinessWeek.

In meciul pierdut de Anglia cu 4-1 in fata Germaniei, un gol inscris de Lampard a fost anulat pe motiv ca nu intrase in poarta, desi la reluare se vedea clar ca balonul a trecut linia portii. De asemenea, primul gol inscris de Argentina in meciul cu Mexic a fost valabil, desi in reluare s-a dovedit ca marcatorul golului era in offside.

Conducerea Asociatiei Internationale de Fotbal (IFAB) a decis in luna martie sa nu introduca tehnologia pentru verificarea liniei portii la acest turneu final. Blatter a declarat atunci ca astfel de greseli nu ar duce la o modificare a turneului, desi jucatorii si antrenorii erau de acord cu aceasta tehnologie.

Fabio Capello, antrenorul Angliei, a declarat ca in cazul validarii golului, cursul meciului ar fi putut fi schimbat. Blatter a cerut scuze federatiilor de fotbal engleze si mexicane pentru greseli.

“Nu a fost un arbitraj de cinci stele. Vom lua in discutie implementarea tehnologiilor si cel mai probabil vor fi implementate in luna iulie pentru prima data”, a declarat Blatter.