Grupul olanez Akzo Nobel, cel mai mare producator de lacuri si vopsele la nivel mondial, a incheiat pe data de 1 iunie procedurile de achizitie a firmei Rohm & Haas Vopsea Pulbere, incepute in luna noiembrie 2009, valoarea tranzactiei nefiind facuta publica.

"Aceasta achizitie face parte din programul strategic pentru dezvoltarea pe termen lung a holding-ului Akzo Nobel Powder Coatings. Obiectivul este reprezentat de sustinerea mai accentuata a vanzarilor, dar, in acelasi timp, si consolidarea pozitiei pe pietele din SUA, Europa, China, cat si in industria automobilelor sau in segmentul arhitectural", a declarat Rob Molenaar, managing director al Akzo Nobel Powder Coatings.

Firma Rohm & Haas Vopsea Pulbere a inregistrat in anul 2008 vanzari de 330 milioane de dolari, activand, in principal, in Europa, SUA, dar si in China sau America Latina. Compania are aproximativ 700 de angajati si detine fabrici in Italia (Romano), Germania (Arnsberg), Spania (Castellon), China (Shanghai), SUA (Reading PA si Varsovia IN).

Recent, Akzo Nobel a anuntat ca are in vedere si achizitionarea unui jucator local de pe piata locala de lacuri si vopsele. „Tot ceea ce pot spune este ca este vorba de jucatori detinuti de fonduri de investitii. Este exclusa insa o achizitie in 2010. Cel mai devreme, tranzactia s-ar putea realiza in 2011”, spunea de curand Marius Pintea, market manager Akzo Nobel Romania.

Cei mai importanti jucatori de pe piata locala de profil sunt Policolor, Fabryo Corporation, Deutek, Kober, Atlas Corporation si Sarcom.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si