Experti ai Fondului Monetar International au convenit sa acorde Ucrainei 14,9 miliarde de dolari, in baza unui nou program de cooperare, potrivit unui comunicat dat publicitatii sambata, pe site-ul FMI.

Tot sambata, FMI si Ucraina au coordonat un program de cooperare pe doi ani si jumatate, a anuntat biroul de presa al Guvernului de la Kiev, citat de RIA Novosti.

"Misiunea a ajuns la un acord la nivelul echipei cu autoritatile de la Kiev privind un program de politica economica ce poate fi sustinut de un aranjament stand-by pe doi ani si jumatate, in valoare de 14,9 miliarde de dolari", se arata in comunicatul FMI, potrivit NewsIn.

Acordul urmeaza sa fie aprobat de conducerea Fondului, probabil la sfarsitul lunii iulie, dupa o serie de masuri legislative privind bugetul si sectorul financiar", a anuntata seful misiunii FMI pentru Ucraina, Thanos Arvanitis.

Actualul acord stand-by al Ucrainei, care a inceput in 2008, este in valoare de 16,4 miliarde de dolari, dintre care 11 miliarde oferite deja in trei transe. A patra transa, de 3,8 miliarde, urma sa fie virata la sfarsitul lui 2009, dar nu a fost furnizata inca din cauza instabilitatii politice.
Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Topul burselor in 2017: O piata a crescut mai mult decat Bitcoin