Germania si Uruguay se vor intalni in penultimul act al acestui Campionat Mondial pentru a stabili cine va pleca cu bronzul acasa.

Germania. Economia Germaniei este una din cele mai puternice din Europa, cat si la nivel mondial. Produsul Intern Brut (PIB) a crescut, in medie, cu 1,1% in perioada 1996-2009, arata un raport al Goldman Sachs.

La inceputul lunii aprilie, Fondul Monetar International (FMI) a revizuit in scadere prognoza de crestere a economiei germane pentru 2010, de la 1,5% la 1,2%.

De asemenea, Fondul a inrautatit si prognoza pentru 2011, estimand in prezent un avans al Produsului Intern Brut (PIB) de 1,7%, fata de 1,9% anterior.

Economia germana s-a contractat cu 5% anul trecut, insa inregistreaza in prezent o usoara revenire, bazata pe exporturi.

FMI sugera ca o eventuala scadere a cererii interne ar putea compromite scenariul de crestere economica, in conditiile in care consumul ramane slab.

Alaturi de Italia, Argentina si Brazilia, Germania este una din echipele nationale de fotbal care a jucat de cele mai multe ori intr-o finala de Campionat Mondial.

Uruguay. Uruguayul a reusit anul trecut sa obtina o crestere economica de 2,2% datorita investitiilor straine, relatiilor de comert cu Brazilia, precum si ca urmare a politicilor fiscale.

Pentru 2010, Uruguayul se asteapta la o crestere economica de 4,5% datorita investitiilor directe straine, cererii externe catre Brazilia si Argentina, precum si datorita agriculturii si turismului.

Goldman Sachs situeaza PIB-ul Uruguayului pe pozitia 91, in timp ce FIFA pozitioneaza selectionata tarii pe locul 16.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
UBS a aflat, dupa 10.000 simulari, castigatorul Mondialului din Rusia