Gazprom a oferit companiei germane RWE posibilitatea de a participa la proiectul South Stream, scrie cotidianul Handelsblatt, potrivit Sofia News Agency, dar firma germana spune intr-un comunicat ca refuza sa comenteze "speculatii si zvonuri de piata".
Potrivit ziarului, vicepresedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev, l-a contactat pe Leonhard Birnbaum, responsabil penmtru strategie si achizitii din partea RWE, iar compania germana a promis sa ia in considerare oferta, scrie Handelsblatt.

Ziarul comenteaza ca, daca RWE ar decide sa renunte la Nabucco si sa se alature South Stream, acesta ar putea insemna sfarsitul Nabucco, informeaza NewsIn.

RWE a reactionat intr-un comunicat la articolul publicat de Handelsblatt si spune ca "nu comenteaza speculatii si zvonuri de piata", insa "proiectul Nabucco este cel care in prezent intruneste cel mai bine criteriile de investitii ale RWE, iar proiectul este cea mai buna cale prin care grupul se poate alatura proiectelor deja in derulare in regiunea caspica si Europa.

La South Stream participa Gazprom si grupul italian Eni. Proiectul ar trebui finalizat pana in 2015. Din proiect fac parte companii din Serbia, Ungaria, Slovenia, Bulgaria, Grecia, Italia si Croatia.

Compania rusa Gazprom, cea italiana Eni si cea franceza EDF au semnat, pe de alta parte, recent, un memorandum prin care societatea franceza ar uma sa fie inclusa in proiectul de gazoduct South Stream. Eni si Gazprom vor ceda fiecare cate 10% din actiuni catre EDF, care va detine astfel 20% din actiunile proiectului.

Costul total al constructiei South Stream este estimat la 25 de milioane de euro. Conducta va lega Rusia de Uniunea Europeana, ocolind Ucraina.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri