Patronul echipei de baseball a castigat sapte titluri de World Series si a adus echipa la o valoare de cateva miliarde de dolari.

Steinbenner, care a implinit 80 de ani la inceputul acestei luni, a transferat conducerea echipei catre cei doi fii ai sai inca de acum doi ani. Starea de sanatate a acestuia s-a inrautatit in ultimii ani dupa o serie de atacuri cerebrale.

Managerul - unul dintre cele mai cunoscute si influente persoane din sportul american, a devenit proprietarul Yankees in 1973 in urma unei tranzactii de aproximativ 10 milioane dolari. Acesta a transformat o echipa aflata in declin si a investit masiv pentru a aduce cei mai buni jucatori.

“Dupa respiratie, victoria este cel mai important lucru din viata mea”, declara patronul, potrivit Washington Post.

Principalul obiectiv al lui Steinbrenner a fost de a impinge costurile din piata ale jucatorilor si de a echilibra balanta in Principala Liga de Baseball (MLB). De asemenea, acesta a impartit liga in doua clase – grupul celor care cheltuiesc mult si restul. Steinbrenner a determinat MLB sa instaureze un sistem economic prin care sa reduca cheltuielile, determinandu-l pe executiv sa investeasca in alte orase precum Pittsburg si Milwaukee.

De asemenea, Steinbrenner a lansat in 2002 televiziunea Yankees Entertainment and Sports (YES) Network, iar in prezent este evaluata la peste trei miliarde dolari.

Sursa foto: newyork.yankees.mlb.com