Retailerul suedez IKEA isi va extinde prezenta in China, prin construirea unui nou centru regional de distributie si prin dublarea numarului de magazine de desfacere in urmatoarele 18 luni, informeaza BBC News.

Grupul suedez mobilier va cheltui circa 82 de milioane de dolari pentru noul centru de distributie din Shanghai si va deschide noi magazine in Chengdu, Shenzhen si Nanjing.

Cel mai mare retailer de mobila din lume a anuntat ca va inchide actualul magazin pe care il detine in Beijing, deschis initial in 1998, pe care il va inlocui cu unul mult mai mare. De asemenea Ikea va deschide in luna aprilie primul magazin din Japonia, in capitala Tokio.

China si Japonia reprezinta cele mai importante piete din Asia in momentul acesta pentru noi", a declarat directorul executiv al companiei suedeze, Anders Dahlvig. In prezent, magazinele Ikea din China sunt aprovizionate cu produse din Malaezia. Conducerea companiei a realizat ca preturile practicate erau prea mari in momentul in care a penetrat piata de mobila din China, in urma cu sapte ani. De atunci, Ikea a redus drastic preturile si si-a reorientat oferta de produse.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri