Agentia de rating Moody's a anuntat ca a redus calificativele pentru opt banci portugheze, inclusiv pentru Banco Comercial Portugues (BCP), banca-mama a Millennium Bank Romania si cel mai mare jucator privat din Portugalia, conform unui comunicat al agentiei.
Masura a fost luata pe fondul scaderii calificativului Portugaliei pentru imprumuturi suverane cu doua trepte, de la Aa2 la A1 cu perspectiva stabila, potrivit NewsIn.

Astfel, Moody's a diminuat ratingul bancilor portugheze Caixa Geral de Depositos, Banco Santander Totta, Banco Espirito Santo, Banco BPI, Espirito Santo Financial Group cu o treapta.

Ratingul BCP, banca-mama a Millennium Bank Romania, precum si cel al Caixa Economica Montepio Geral si Banif-Banco Internacional do Funchal a fost scazut cu doua trepte.

Calificativul BCP a coborat la A3 de la A1, pentru imprumuturile pe termen lung, precum si la P-2, de la P-1, pentru imprumuturile pe termen scurt, cu perspectiva negativa.

"Coborarea cu doua trepte a ratingului BCP reflecta, pe de o parte, puterea financiara in scadere a bancii, in comparatie cu bancile similare cu rating mai mare. Pe de alta parte, BCP beneficiaza de trei trepte superioare in calificativul de baza la credite (BCA) ca urmare a viziunii bancii potrivit careia aceasta dispune de posibilitati crescute de ajutor in caz de nevoie. Aceast fapt se datoreaza pozitiei BCP de lider pe piata bancilor comerciale private din Portugalia, cu o cota de piata pe segmentul de economii de peste 20%", se arata in comunicatul Moody's.

Grupul BCP inregistra, la finalul anului trecut, active totale de 95,6 miliarde euro.

Grupul Millennium BCP si-a inceput activitatea pe piata bancara romaneasca in octombrie 2007 prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara. In prezent, Millennium Bank are 74 de unitati pe teritoriul Romaniei care se adreseaza atat populatiei, cat si companiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri