Grupul financiar olandez ING a inregistrat in 2004 un profit net de 5,97 miliarde de euro, peste asteptarile analistilor, si in urcare fata de nivelul de 4,04 miliarde de euro obtinut in 2003, transmite Reuters. Profitul operational a urcat cu 33 la suta, atingand 5,39 miliarde de euro. Elementele exceptionale au avut un impact net de 339 milioane de euro, fata de 346 milioane de euro in 2003. Anul trecut, cea mai mare dezvoltare a fost obtinuta de divizia bancara a ING, al carei profit operational net a crescut cu 55,6 la suta, pe fondul imbunatatirii climatului de afaceri din domeniul bancar si al reducerii numarului de falimente ale firmelor debitoare.

Divizia de tranzactii bancare pe Internet, ING Direct, si-a triplat profitul, pana la 432 milioane de euro.Divizia de asigurari ING a realizat un profit operational net de 2,99 miliarde de euro, in urcare cu 19 la suta, alimentat de activitatea din zona Asia/Pacific si cele doua Americi.

Valoarea politelor de asigurari de viata nou contractate a ajuns la 632 milioane de euro, ceea ce reprezinta o majorare de 43,6 la suta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Ce s-a intamplat cu banii incasati de SIF Oltenia pentru vanzarea BCR
Setari Cookie-uri