British American Tobacco (BAT) a incheiat un acord de cooperare cu Comisia Europeana si cu statele membre ale Uniunii Europene (UE) pentru combaterea comertului ilicit cu tutun, producatorul urmand sa investeasca in aceasta initiativa 200 mil. dolari.
Acordul urmareste colaborarea intr-o serie de domenii, cu scopul de a lupta impotriva comertului ilicit cu tutun, investitia de 200 mil. dolari fiind alocata pentru urmatorii 20 de ani.

"Acest acord marcheaza un pas semnificativ in intarirea cooperarii in lupta impotriva criminalitatii de pe piata tutunului la nivelul UE. Impreuna cu Comisia Europeana si cu statele membre, trimitem un mesaj foarte puternic infractorilor care contrafac produsele noastre si care se sustrag de la plata taxelor prin contrabanda - activitatile lor nu vor fi tolerate", declara Jack Bowles, director pentru Europa de Vest al BAT.

Pierderile totale suferite de catre UE si statele membre, ca urmare a comertului ilicit cu tigarete, se ridica la ordinul miliardelor de euro in fiecare an.

”Speram ca acest acord sa aduca rezultate concrete iar cota de piata a produselor de contrabanda sa scada rapid. In Romania, contrabanda cu tigari este o problema grava, atat pentru autoritati cat si pentru producatori, avand in vedere magnitudinea acestui fenomen. In primul trimestru al anului 2010, produsele de contrabanda ajungeau sa detina 36.2% din piata, devenind astfel cel mai important jucator. In urma campaniei de constientizare desfasurata de British American Tobacco, in parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, precum si a masurilor luate de catre autoritati, s-a inregistrat o scadere de aproape 10 puncte procentuale a contrabandei cu tutun. Acest lucru demonstreaza eficienta masurilor luate si reprezinta un indicator puternic al faptului ca procesul de combatere trebuie sa continue. Nu trebuie sa uitam faptul ca in ianuarie 2010 se estima ca aproape un miliard de euro se pierde de la bugetul de stat din cauza contrabandei cu tigari”, a adaugat Adrian Popa (foto), head of corporate&regulatory affairs South East Europe British American Tobacco.

In luna mai, nivelul contrabandei cu tigarete din Roamania a fost de 26,8% din piata (procente de volum) fata de 36.2% in ianuarie, arata un studiu realizat de compania de cercetare Novel Research

British American Tobacco este al doilea cel mai mare producator de tutun listat la bursa, cu brand-uri vandute in peste 180 de piete si care angajeaza peste 60.000 de oameni. Cele mai importante branduri globale includ Dunhill, Kent, Pall Mall si Lucky Strike.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri