Goldman Sachs a convenit sa plateasca 550 milioane de dolari autoritatilor din SUA pentru a inchide dosarul civil privind dezinformarea clientilor in privinta unor instrumente financiare bazate pe credite ipotecare subprime, iar multi investitori si analisti considera ca banca a scapat usor.

Comisia de reglementare a valorilor mobiliare din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC), a anuntat ca sanctiunea este cea mai dura aplicata vreodata unei institutii financiare si ca lasa loc pentru noi dosare civile similare, transmite Reuters, citata de Mediafax.

Multi investitori spun insa ca autoritatile s-au multumit sa "ii dea peste mana" bancii, care a avut anul trecut un profit net de peste 13 miliarde de dolari.

"Platesc 550 de milioane si primesc in schimb o crestere de 800 de milioane pe bursa. Au scapat usor", a afirmat un analist american.

Capitalizarea grupului financiar a scazut cu peste 25 de miliarde de dolari de la inceputul cazului, pe 16 aprilie, cand SEC a depus acuzatiile de dezinformare.

Citeste mai multe despre ancheta Procuraturii din New York asupra Goldman Sachs.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Snapchat a depus confidential actele pentru listarea la bursa