Goldman Sachs a convenit sa plateasca 550 milioane de dolari autoritatilor din SUA pentru a inchide dosarul civil privind dezinformarea clientilor in privinta unor instrumente financiare bazate pe credite ipotecare subprime, iar multi investitori si analisti considera ca banca a scapat usor.
Comisia de reglementare a valorilor mobiliare din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC), a anuntat ca sanctiunea este cea mai dura aplicata vreodata unei institutii financiare si ca lasa loc pentru noi dosare civile similare, transmite Reuters, citata de Mediafax.

Multi investitori spun insa ca autoritatile s-au multumit sa "ii dea peste mana" bancii, care a avut anul trecut un profit net de peste 13 miliarde de dolari.

"Platesc 550 de milioane si primesc in schimb o crestere de 800 de milioane pe bursa. Au scapat usor", a afirmat un analist american.

Capitalizarea grupului financiar a scazut cu peste 25 de miliarde de dolari de la inceputul cazului, pe 16 aprilie, cand SEC a depus acuzatiile de dezinformare.

Citeste mai multe despre ancheta Procuraturii din New York asupra Goldman Sachs.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri