Aurul a depasit ieri si recordul din 1983, fiind cotat la ora 12:45, ora Romaniei, la 509,6 dolari pe uncie (28,35 grame), informeaza Reuters. In februarie 1983, aurul a atins cotatia de 509,25 dolari pe uncie, un record anterior fiind consemnat in ianuarie 1980, cand pretul metalului pretios a fost de 850 de dolari pe uncie.
Dupa ce a ajuns la aceasta valoare, pretul aurului a inceput sa scada, ajungand la ora 14.00, ora Romaniei, la valoarea de 504 dolari pe uncie. Spre seara, pretul aurului fluctua in jurul cotatiei de 505 dolari pe uncie. Valoarea aurului, utilizat atat sub forma de bijuterii, cat si activ pentru investitii, este in crestere, in conditiile in care investitorii isi diversifica portofoliile ca urmare a temerilor legate de cresterea economica si inflatie.

O alta cauza care impulsioneaza cresterea pretului aurului este instabilitatea principalelor valute, investitorii orientandu-se catre aur, considerat mult mai sigur. Cresterea pretului la materiile energetice impinge statele catre intarirea rezervelor de aur. Preturile aurului si argintului au atins, vineri, cel mai ridicat nivel din ultimii 23 de ani, respectiv 18 ani, in urma achizitiilor facute de fondurile de investitii, au declarat dealeri citati de Reuters, si celelalte metale pretioase consemnand valori inalte. Pretul argintului a crescut la 8,56/ 8,59 de dolari pe uncie, peste inchiderea de joi, de 8,51/8,54 de dolari pe uncie. Cotatia platinei a avansat la 1.000 de dolari pe uncie, de la 987/992 de dolari pe uncie, la inchiderea de joi a Bursei din New York.

Pe piata romaneasca aurul a depasit ieri pragul de 50 de lei noi, Banca Nationala a Romaniei afisand pe parcursul zilei de ieri o valoare a aurului de 50,74 lei noi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri