Ministrul de Finante al Ungariei si reprezentantii BayernLB au declarat vineri ca zvonurile conform carora statul ungar ar dori preluarea diviziei locale a institutiei de credit germane MKB sunt nefondate, informeaza cotidianul online Portfolio.hu, citat de NewsIn.
In Romania, grupul controleaza MKB Romexterra, o institutie de credit cu un activ net bilantier de 2,4 miliarde lei si o cota de piata de 0,7% in clasamentul activelor la sfarsitul anului trecut, conform datelor BNR.

"Reportajul publicat joi, in saptamanalul Figyelő, in care se vorbea despre ipoteticele discutii dintre Gerd Hausler, membru al consiliului director al BayernLB, care este si presedintele consiliului de supraveghere al MKB Bank si oficialii guvernului ungar despre vinderea MKB este complet nefondat", a declarat un reprezentant al Ministerului de Finante pentru Portfolio.

Saptamanalul Figyelő a publicat un articol in care se vorbea despre prezenta directorilor executivi ai BayernLB la Budapesta cu scopul de a discuta preluarea diviziei ungare a bancii.

De asemenea, in respectivul articol, jurnalistii maghiari spuneau ca bavarezii de la BayernLB refuzau din start orice suma sub un miliard de euro pentru MKB, in timp ce guvernul de la Budapesta nu dorea sa plateasca pentru respectiva institutie mai mult de 300 de milioane de euro, conform Portfolio.

BayernLB, una dintre bancile regionale controlate de statul german (Landesbank) a anuntat ca zvonurile cu privire la preluare sunt nefondate si ca directorii sai sunt prezenti la Budapesta pentru a discuta problema suprataxei impuse institutiilor financiare.
"Am discutat doar despre taxa impusa bancilor", a declarat joi Matthias Luecke, purtatorul de cuvant al BayernLB.

"In timpul respectivei sedinte nu au avut loc discutii despre schimbarea actionariatului MKB", a adaugat Luecke.

Intrebat de posibilitatea vanzarii MKB pe viitor, Luecke a refuzat orice comentariu, conform jurnalistilor de la Portfolio.hu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
BNR si-a dat avizul pentru preluarea Nextebank