Profitul net al Bank of America a scazut in primul semestru cu 15,6%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 6,305 miliarde dolari, iar provizioanele de risc s-au redus de la 26,755 miliarde dolari la 17,910 miliarde dolari, informeaza Mediafax.

Profitul net din dobanzi a urcat in primele sase luni de la 24,127 miliarde dolari la 26,649 miliarde dolari, se arata in raportul financiar al Bank of America pentru primul semestru.

Pentru al doilea trimestru, banca a raportat un profit net de 3,123 miliarde dolari, fata de 3,224 miliarde dolari anul trecut. Profitul din al doilea trimestru a depasit estimarile, noteaza Reuters.

"Rezultatele reflecta provizioane mai mici, situatia in aceasta privinta imbunatatindu-se pentru al patrulea trimestru consecutiv, si vanzarea unor active neimplicate in afacerile de baza, in conditiile in care compania se concentreaza pe consolidarea operatiunilor importante si renuntarea la activele fara contributie directa la asigurarea de servicii financiare pentru clienti. Elementele pozitive au fost contrabalansate partial, printre altele, de profitul redus din afacerile cu credite ipotecare si de costuri mari asociate cu o taxa aplicata in Marea Britaniei asupra anumitor plati de bonusuri", mentioneaza raportul.

Banca avea la sfarsitul lunii iunie active in valoare totala de 2.364 miliarde dolari, fata de 2.339 miliarde dolari la sfarsitul lui martie si 2.254 miliarde dolari la finele lunii iunie 2009.

Actiunile Bank of America au scazut cu 20% in perioada aprilie-iunie, in conditiile in care investitorii au ocolit titlurile bancilor din cauza incertitudinilor legate de reforma sistemului financiar propusa de presedintele SUA, Barack Obama.

Bank of America Corp., cel mai mare creditor din Statele Unite, a afisat o pierdere de 5,2 miliarde dolari in al patrulea trimestru din 2009, dupa rambursarea ajutoarelor de stat si pe fondul pierderilor din creditele neperformante.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ce tinte au bancile pentru indicele care da ora exacta la Bucuresti