Consiliul executiv al FMI s-a intrunit pe 16 iulie 2010, pentru a efectua prima revizie a programului de tara, incheiat in baza Mecanismului Extins de Creditare si a Mecanismului de Finantare Extinsa (ECF / EFF) si, in urma finalizarii acesteia, a aprobat acordarea transei de 60 milioane de drepturi speciale de trage (DST) (90,78 milioane dolari) din totalul imprumutului de 369,6 milioane DST (circa 559,18 milioane dolari) convenit pe 29 ianuarie 2010.

Boardul Fondului a mai decis sa modifice criteriile de performanta a deficitului bugetar pentru finalul lunii septembrie, ca urmare a reducerii tintei de deficit aferenta anului 2010, se mai arata in comunicatul FMI.

"Economia Moldovei isi revine dupa recesiunea profunda provocata de criza economica globala. In cadrul programului sustinut de Fond, autoritatile au facut progrese incurajatoare in restabilirea stabilitatii economice si reluarii cresterii", a spus Naoyuki Shinohara, director adjunct si presedinte executiv, dupa discutiile din cadrul comitetului executiv al FMI.

Autoritatile de la Chisinau si-au propus sa atinga un deficit bugetar de 5,4% din produsul intern brut (PIB) in 2010, iar pentru 2011 au in vedere reducerea acestuia la 3,4% din PIB.