Combustibilul prea scump a influentat negativ profitul operational inregistrat de liniile aeriene Air France KLM pe cel de-al treilea trimestru al lui 2004, insa grupul franco-olandez a anuntat ca a reusit sa recastige controlul asupra costurilor si cifrele actuale de vanzari se inscriu in grafic.

Profitul operational a coborat la 29 de milioane de euro in cele trei luni incheiate la 31 decembrie 2004, fata de 153 de milioane de euro in aceeasi perioada din 2003.

Air France KLM a luat nastere din fuziunea celor doua companii in luna mai 2004, ducand la formarea celui mai important grup aviatic din punct de vedere al veniturilor. Cele doua continua sa opereze flote distincte pe rute complementare, insa impartasesc acelasi management.

Cifrele au fost publicate la numai o zi dupa ce Air France KLM a raportat vanzari pentru perioada octombrie-decembrie 2004 cu 6,7% mai mari, cu un total de 4,86 de miliarde de dolari.

Air France KLM a confirmat ca se afla pe traiectoria obtinerii celor 90 de milioane de euro din economii rezultate in urma fuziunii, pe perioada intregului an fiscal curent.

Sursa: CNN


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri