Totodata, cheltuielile de restructurare s-au situat, in perioada ianuarie-iunie, la 42 de milioane de dolari, comparativ cu 47 de milioane de dolari in intervalul similar din 2009, se arata in raportul financiar al Whirlpool pentru prima jumatate a acestui an, relateaza Mediafax.

In al doilea trimestru, profitul operational a urcat la 331 milioane de dolari, de la 134 de milioane de dolari in perioada similara a anului trecut. Rezultatul a fost influentat pozitiv, printre altele, de reducerea cheltuielilor si de o serie de initiatie privind productivitatea. Printre factorii negativi care au afectat profitul, compania enumera consturile mai ridicate pentru materii prime si combustibil.

Vanzarile nete au avansat, in intervalul aprilie-iunie, de la 4,169 miliarde de dolari la 4,534 miliarde de dolari.

Citeste si:

Divizia Whirlpool Europe a raportat pentru al doilea trimestru vanzari de 739 milioane de dolari, cu 6% sub cele de anul trecut, si un profit operational de 20 de milioane de dolari, comparativ cu un rezultat negativ de 12 milioane de dolari in trimestrul similar din 2009.

Whirlpool mentioneaza ca asigura 67.000 de locuri de munca la nivel mondial si detine 67 de facilitati de productie si centre de cercetare tehnologica.