Lantul hotelier britanic Orient-Express a cumparat, in cadrul uneia dintre cele mai mari tranzactii imobiliare din istoria Rusiei, pachetul majoritar de actiuni la Hotelul Grand Europe din Sankt Petersburg, valoarea contractului ridicandu-se la aproape 100 milioane de dolari.

Potrivit ziarului "Sankt Petersburg Times", noul proprietar a achizitionat 93,5% din capitalul social al hotelului. Orient-Express Hotels nu a dezvaluit pretul tranzactiei, analistii estimand insa valoarea pachetului de actiuni la 85-95 milioane de dolari.

Tranzactia a fost finantata de International Finance Corporation, subsidiara a Bancii Mondiale, si de un consortiu de banci. Noul proprietar a precizat ca a cumparat hotelul de la "un grup de investitori straini", fara a oferi alte detalii.

In ceea ce priveste viitorul hotelului, compania britanica a anuntat deja ca va derula in urmatorii trei ani investitii de 125 milioane de dolari pentru modernizarea unitatii. Grand Hotel Europe, clasificat la cinci stele, a fost deschis in 1875, fiind unul dintre cele mai vechi unitati de profil din Rusia.

Orient-Express, companie cunoscuta mai ales pentru circuitele de lux cu trenul, este si proprietarul a 48 de hoteluri din segmentul premium in 22 de tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »