Veniturile nete au urcat cu 15,7% in primul semestru, la 32,9 de miliarde de dolari, potrivit raportului financiar al PMI, informeaza Mediafax.

In ianuarie-iunie, profitul operational a crescut cu 18,4%, la 5,6 miliarde de dolari.

Pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa, regiune care include si Romania, PMI a raportat venituri de 7,5 miliarde de dolari, din care 3,8 miliarde de dolari accize, comparativ cu venituri de 6,2 miliarde de dolari in prima jumatate a anului trecut, incluzand 3,14 miliarde de dolari in accize.

In trimestrul al doilea, profitul grupului a urcat cu 28%, la doua miliarde de dolari, iar veniturile nete au crescut cu 14%, la 17,4 miliarde de dolari.

Citeste si:

Profitul operational a avansat cu aproape 20% in aprilie-iunie, la 2,9 miliarde de dolari.

In Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa, grupul a inregistrat venituri de 4,1 miliarde de dolari, incluzand accize de 1,9 miliarde de dolari, in urcare de la 3,4 miliarde de dolari in trimestrul doi al anului trecut, din care 1,64 miliarde de dolari accize.

Excluzand anumite castiguri exceptionale, PMI a avut un profit pe actiune de un dolar, usor peste estimarile de 97 de centi ale analistilor consultati de Bloomberg.

Philip Morris International detine in Romania o fabrica la Otopeni si exporta in principal in UE.