Moody's ar putea retrograda ratingul Ungariei in urma suspendarii discutiilor cu FMI

Moody's a plasat vineri ratingul "Baa1" al Ungariei sub evaluare pentru o posibila retrogradare, din cauza riscurilor fiscale accentuate dupa suspendarea discutiilor cu FMI si UE privind acordul de imprumut extern incheiat in octombrie 2008, potrivit Mediafax.

Agentia de evaluare financiara a aratat, intr-un comunicat, ca evaluarea ratingului de tara al Ungariei se va concentra pe disponibilitatea guvernului de a formula o agenda coerenta de reforma care sa poata stabiliza economia si situatia financiara a statului.

"Moody's anticipeaza ca guvernul ungar, UE si FMI sa ajunga la un acord in urma alegerilor locale (programate pentru 3 octombrie), din moment ce toate cele trei parti sunt constiente de consecintele negative ale unei destramari complete a programului", noteza agentia.

Moody's va confirma probabil ratingul "Baa1" daca va exista un angajament credibil fata de obiectivele fiscale propuse anterior de FMI.

"Totusi, daca noile obiective fiscale care vor rezulta din urmatoarea runda de discutii vor anunta o consolidare fiscala mai putin rapida, atunci este probabila o retrogradare cu o treapta", avertizeaza agentia de rating.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri