Grecia a respectat conditiile din programul de austeritate convenit cu Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana (UE) si va primi cea de-a doua transa, de noua miliarde de euro, din imprumutul extern de 110 miliarde de euro, potrivit oficialitatilor elene, transmite Financial Times.
Reprezentantii UE, FMI si ai Bancii Centrale Europene (BCE) vor sosi luni la Atena pentru prima evaluare a programului economic atasat acordului de imprumut extern, informeaza Mediafax.

Prima transa, in valoare de 20 miliarde de euro, a fost acordata Greciei in luna mai.

"Acordarea celei de-a doua transe depinde de respectarea obiectivelor convenite pentru perioada care s-a incheiat la 30 iunie. Aceste conditii au fost atinse si am facut un pas important spre adoptarea legii de reforma a sistemului de pensii", a declarat ministrul elen al finantelor, George Papaconstantinou, intr-un interviu petnru ziarul Kosmos tou Ependyti, preluat de FT.

Misiunea UE, BCE si FMI "a dat note bune" Greciei la sfarsitul lunii iunie, apreciind ca programul de reducere a cheltuielilor publice, crestere a veniturilor bugetare si reforme structurale este in grafic.

Printre "bilele negre" vazute atunci de guvernul elen se numara nemultumirea reprezentantilor creditorilor internationali cu privire la cheltuielile din sistemul de sanatate, dar si deficitele din sistemul de asigurari sociale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri