Institutia de credit elena Piraeus Bank, care a trecut cu greu testele de stres efectuate la nivelul Uniunii Europene, intentioneaza sa-si majoreze cu cel putin 1,1 miliarde de euro capitalul in acest an, a declarat unul dintre directorii bancii, citat de Financial Times.
Majorarea capitalului are legatura cu intentia Piraeus Bank de a achizitiona participatii la doi creditori eleni controlati de stat, respectiv Agricultural Bank of Greece (ATEbank) si Hellenic Postbank, informeaza Mediafax.

"In lumina oportunitatilor create de potentialele achizitii, avem in vedere o majorare de capital", a afirmat reprezentantul bancii.

Mai multi analisti eleni considera ca Piraeus se va confrunta cu presiuni tot mai mari pentru consolidarea balantei contabile, ca raspuns la rezultatele testelor de stres. Institutia de credit este una dintre cele opt banci europene pentru care a fost calculata o rata de adecvare a capitalului principal de 6%, minimul necesar pentru trecerea testelor.

ATEbank este singura din cele sase banci elene analizate care nu a trecut testele, cu o rata de adecvare de 4,4%. Conducerea companiei a decis deja sa caute o majorare de capital de un miliard de euro.

Majorarea de capital avuta in vedere de Piraeus va creste rata de adecvare la 9,7% si va acoperi in totalitate oferta de 701 milioane de euro pentru o participatie de 77% la ATEBank si alta de 33% la Postbank. Fondurile ramase dupa cumpararea participatiilor vor fi utilizate pentru rambursarea unui ajutor de 370 de milioane de euro primit de la stat in 2008.

Piraeus Bank si ATEbank sunt prezente si in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri