Directorul general al BP, Tony Hayward, se va retrage din functie de la 1 octombrie, urmand sa fie inlocuit de Robert Dudley, iar compania urmeaza sa vanda active de pana la 30 de miliarde de dolari in urmatoarele 18 luni pentru a finanta costurile deversarii din Golful Mexic, transmite Reuters.

Robert Dudley, in prezent director executiv responsabil de gestionarea dezastrului din Golful Mexic, este un american cunoscut pentru calitatile diplomatice, scrie Mediafax.

Instalarea lui la conducerea grupului britanic ar putea imbunatati perceptia opiniei publice si a mediului politic din SUA cu privire la BP, spun surse apropiate companiei.

BP a inregistrat o pierdere neta de peste 17 miliarde de dolari in trimestrul al doilea, dupa constituirea unor provizioane de 32,19 miliarde de dolari pentru acoperirea costurilor legate de deversarea din Golful Mexic.

Grupul incheiase primul trimestru al acestui an cu un profit net de 6,18 miliarde de dolari, iar in perioada aprilie-iunie din 2009 a avut un castig de 4,42 miliarde de dolari.

Veniturile grupului au crescut cu 34,1% in trimestrul doi fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, de la 56,56 miliarde de dolari la 75,87 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
BP va plati despagubiri de 18,7 mld. dolari pentru dezastrul ecologic