UBS, cel mai mare grup bancar elvetian, a avut un profit net de 2 miliarde franci elvetieni (1,46 miliarde euro) in trimestrul al doilea, fata de o pierdere de 1,4 miliarde franci in perioada corespunzatoare a anului trecut, revenire datorata in mare masuri performantelor pe activitati de trading.

Venitul net din trading a urcat de la 220 milioane franci la 3,45 miliarde franci in intervalul analizat, potrivit unui raport al bancii.

Venitul operational total al UBS a urcat totodata de la 5,77 miliarde franci la 9,18 miliarde franci, in timp ce cheltuielile operationale au scazut de
la 7,09 miliarde franci la 6,57 miliarde franci, scrie NewsIn.

Venitul net din dobanzi a urcat de la 755 milioane franci la 1,04 miliarde franci, iar incasarile nete din comisioane au coborat usor, de la 4,5 miliarde franci la 4,36 miliarde franci.

Profitul net inregistrat in trimestrul al doilea a depasit estimarile analistilor datorita castigurilor obtinute de UBS pe pietele de capital si cele monetare, in timp ce retragerile de bani efectuate de clienti au scazut la cel mai redus nivel de la inceputul anului 2008, transmite Reuters.

Retragerile clientilor au reprezentat o mare problema pentru grupul elvetian in ultimii doi ani, determinate in principal de scandalul privind evaziunea fiscala din Statele Unite.

Directorul general executiv al UBS, Oswald Gruebel, a transmis investitorilor ca temerile legate de "sustenabilitatea relansarii economice globale ar putea conduce la subminarea operatiunilor in toate sectoarele de activitate ale bancii".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si