Deutsche Bank a anuntat ca are expuneri nete de 1,1 miliarde de euro fata de Grecia, 8,1 miliarde de euro fata de Italia si un miliard de euro pe Spania, calculate la finele lunii martie, totalul fiind de aproape trei ori mai mare decat suma anuntata anterior, transmite agentia Reuters, preluata de Mediafax
Sumele sunt mai mari deoarece au fost folosite pentru clacul metodele impuse de autoritatile europene de reglementare pentru realizarea testelor de stres, a anuntat cea mai mare banca germana.

Anterior, banca germana a publicat date privind o expunere, la sfarsitul lui martie, de 500 de milioane de euro pe Grecia, 3,2 milioane de euro fata de Italia, si nicio expunere in relatia cu Spania si Portugalia, excluzand pozitiile de hedging.

Expunerea pe Grecia a coborat la 500 de milioane de euro, conform standardelor autoritatilor de reglementare europene, pana la finele lui iunie, fata de nivelul de 1,1 miliarde de euro anuntat la sfarsitul lui martie.

Banca a fost ultima institutie de credit din Germania care a oferit detalii despre expunerea fata de statele din zona euro cu un nivel ridicat al indatorarii.

Deutsche Bank a oferit detalii despre expunerea pe instrumente financiare emise de state in raportul financiar publicat marti. Banca a raportat un profit de 1,2 miliarde de euro pentru trimestrul al doilea.

Modelul de risc folosit pentru evaluarea riscului difera de cel al autoritatilor europene de reglementare, a explicat Deutsche Bank, mai ales la calcularea expunerii in relatia cu autoritati locale, entitati publice, banci de dezvoltare si organziatii internationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri