Moody's: Rezultatele testelor de stres nu vor afecta ratingurile bancilor europene

Ratingurile de credit ale bancilor europene nu vor fi afectate de rezultatele testelor de stres efectuate de autoritatile bancare din UE, date publicitatii la sfarsitul saptamanii trecute, deoarece nu reprezinta o surpriza si sunt in concordanta cu analizele efectuate recent de Moody's, scrie Mediafax.

"Rezultatele testelor de stres care au fost efectuate de Comitetul European al Supraveghetorilor Bancari (CEBS) pentru 91 de grupuri bancare europene nu vor afecta ratingurile bancilor europene", potrivit Moody's.

Potrivit agentiei de rating, analizele recente efectuate de Moody's aratau ca majoritatea bancilor europene ar putea absorbi un soc economic fara sa fie nevoie de majorarea capitalului.

In plus, rezultatele sunt consecvente cu ratingurile acordate de Moody's in privinta stabilitatii financiare a bancilor.

Agentia de evaluare financiara va continua sa monitorizeze atent urmatoarele masuri care vor fi luate de cele sapte banci care au picat testele de stres si trebuie acum sa obtina capital suplimentar.

Moody's noteaza ca reactia pietei la rezultatele testelor de stres va fi un factor important pentru mediul operational al bancilor europene.

"Desi ne asteptam ca transparenta sporita va contribui la consolidarea increderii investitorilor in bancile europene pe termen scurt, anticipam totodata o selectivitate mai mare din partea investitorilor in privinta deciziilor de investitie", odata cu stabilizarea conditiilor economice si reducerea sprijinului guvernamental, mai spun reprezentantii agentiei de rating

Dintre cele 91 de banci europene care au fost examinate de autoritatile europene, sapte au picat testele de stres, cu un necesar estimat de capital suplimentar de 3,5 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »



Setari Cookie-uri