Profitul net al Coca-Cola Enterprises, cel mai mare imbuteliator al bauturilor Coca-Cola, a crescut cu 23,5% in primul semestru, la 462 milioane dolari, de la 374 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut, scrie Mediafax.

Veniturile au scazut cu 1%, la 10,85 miliarde dolari, de la 10,959 miliarde de dolari in urma cu un an.

In trimestrul al doilea, profitul net a avansat cu 13,7%, la 356 milioane dolari, de la 313 milioane dolari in intervalul similar din 2009, si a fost peste asteptari, ca urmare a imbunatatirii rezultatelor in America de Nord.

Veniturile s-au redus cu 0,5%, la 5,88 miliarde de dolari, de la 5,909 miliarde de dolari.

Coca-Cola Enterprises cumpara sirop concentrat pentru sucuri de la grupul Coca-Cola si ulterior imbuteliaza si distribuie bauturi inclusiv Coca-Cola, Sprite, Dasani si Powerade.

Compania se pregateste sa vanda operatiunile din America de Nord grupului american Coca-Cola, cel mai mare actionar al sau, tranzactia urmand sa fie finalizata in trimestrul al patrulea. Astfel, imbuteliatorul se va concentra exclusiv pe Europa, portofoliul sau incluzand operatiuni in mai maulte state, inclusiv Marea Britanie, Franta sau Belgia.

Pe ansamblul anului, Coca-Cola Enterprises anticipeaza o crestere de 10%-12% a profitului operational si un avans al veniturilor cu un ritm de o singura cifra.

In primul semestru, profitul operational a urcat cu 10,8%, la 876 milioane dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coca-Cola HBC Romania, vanzari mai mari cu 5,6% in 2019
Setari Cookie-uri