Sanofi-Aventis a depasit estimarile analistilor in trimestrul doi (T2), datorita cresterii vanzarilor si reducerii cheltuielilor pe cercetare si dezvoltare, insa grupul francez, prezent si in Romania, nu a oferit vreo estimare privind rezultatele viitoare sau planurile de achizitii, transmite Mediafax.

Potrivit informatiilor aparute anterior in presa internationala, Sanofi ar urma sa lanseze o oferta de 18,7 miliarde de dolari pentru preluarea grupului american de biotehnologie Genzyme.

Achizitia ar ajuta Sanofi-Aventis sa-si improspateze gama de medicamente, tratamente si produse aflate in faza de dezvoltare, inainte de expirarea, pana in 2013, a mai multor brevete de exclusivitate pe medicamente foarte populare, cu vanzari mari.

Astfel, vanzarile Sanofi-Aventis au crescut in trimestrul al doilea cu 4,6%, la 7,78 miliarde euro, iar profitul net a urcat cu 51,2%, la 1,77 miliarde euro, in pofida cresterii concurentei pe unele segmente din cauza expirarii unor exclusivitati si a scaderii volumului de vaccinuri comercializate.

In primul semestru, vanzarile grupului francez au urcat cu 4,3%, la 15,16 miliarde euro, iar profitul net cu 24,4%, la 3,56 miliarde euro.
In Romania, Sanofi-Aventis este lider pe piata farmaceutica, dupa ce a cumparat in 2009 compania ceha Zentiva, ingloband si operatiunile acesteia de pe piata romaneasca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si