Sanofi-Aventis a depasit estimarile analistilor in trimestrul doi (T2), datorita cresterii vanzarilor si reducerii cheltuielilor pe cercetare si dezvoltare, insa grupul francez, prezent si in Romania, nu a oferit vreo estimare privind rezultatele viitoare sau planurile de achizitii, transmite Mediafax.
Potrivit informatiilor aparute anterior in presa internationala, Sanofi ar urma sa lanseze o oferta de 18,7 miliarde de dolari pentru preluarea grupului american de biotehnologie Genzyme.

Achizitia ar ajuta Sanofi-Aventis sa-si improspateze gama de medicamente, tratamente si produse aflate in faza de dezvoltare, inainte de expirarea, pana in 2013, a mai multor brevete de exclusivitate pe medicamente foarte populare, cu vanzari mari.

Astfel, vanzarile Sanofi-Aventis au crescut in trimestrul al doilea cu 4,6%, la 7,78 miliarde euro, iar profitul net a urcat cu 51,2%, la 1,77 miliarde euro, in pofida cresterii concurentei pe unele segmente din cauza expirarii unor exclusivitati si a scaderii volumului de vaccinuri comercializate.

In primul semestru, vanzarile grupului francez au urcat cu 4,3%, la 15,16 miliarde euro, iar profitul net cu 24,4%, la 3,56 miliarde euro.
In Romania, Sanofi-Aventis este lider pe piata farmaceutica, dupa ce a cumparat in 2009 compania ceha Zentiva, ingloband si operatiunile acesteia de pe piata romaneasca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri