Vanzarile Bayer au crescut cu 14,6% in trimestrul al doilea (T2), la 9,17 miliarde de euro, dar profitul net a scazut usor, la 525 milioane de euro, rezultatele plasandu-se sub estimarile pietei din cauza concurentei dure pentru cele mai bine vandute doua medicamente ale grupului, conform Mediafax.
Efectele competitionale au estompat in rezultatul financiar al companiei impactul pozitiv al perfomantelor diviziei de mase plastice, noteaza Reuters.

Pozitia celor mai bine vandute medicamente ale Bayer, anticonceptionalul YAZ comercializat pe piata americana si tratamentul Betaferon pentru scleroza multipla este amenintata de grupul israelian Teva, liderul industriei genericelor, respectiv de compania elvetiana Novartis.

Bayer, care a inventat aspirina, dar si cauciucul sintetic, isi agata sperantele de proiectul Xarelto, un anticoagulant care are sanse sa devina un
"blockbuster" in industria farmaceutica daca trece testele din acest an.

Grupul a reiterat ca asteapta un profit operational de peste sapte miliarde euro in acest an, bazandu-se pe performantele diviziei de mase plastice si ale MaterialScience. Bayer anticipeaza insa un an slab pentru medicamente si produse chimice.

Vanzarile Bayer au crescut in primul semestru cu 10%, la 17,49 miliarde euro, in timp ce profitul net a avansat cu 27,3%, la 1,21 miliarde euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri