Vanzarile Bayer au crescut cu 14,6% in trimestrul al doilea (T2), la 9,17 miliarde de euro, dar profitul net a scazut usor, la 525 milioane de euro, rezultatele plasandu-se sub estimarile pietei din cauza concurentei dure pentru cele mai bine vandute doua medicamente ale grupului, conform Mediafax.

Efectele competitionale au estompat in rezultatul financiar al companiei impactul pozitiv al perfomantelor diviziei de mase plastice, noteaza Reuters.

Pozitia celor mai bine vandute medicamente ale Bayer, anticonceptionalul YAZ comercializat pe piata americana si tratamentul Betaferon pentru scleroza multipla este amenintata de grupul israelian Teva, liderul industriei genericelor, respectiv de compania elvetiana Novartis.

Bayer, care a inventat aspirina, dar si cauciucul sintetic, isi agata sperantele de proiectul Xarelto, un anticoagulant care are sanse sa devina un
"blockbuster" in industria farmaceutica daca trece testele din acest an.

Grupul a reiterat ca asteapta un profit operational de peste sapte miliarde euro in acest an, bazandu-se pe performantele diviziei de mase plastice si ale MaterialScience. Bayer anticipeaza insa un an slab pentru medicamente si produse chimice.

Vanzarile Bayer au crescut in primul semestru cu 10%, la 17,49 miliarde euro, in timp ce profitul net a avansat cu 27,3%, la 1,21 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cum au evoluat tranzactiile pe BVB in aceasta saptamana