Profitul net al AstraZeneca a crescut cu 27,3% in primul semestru (S1), la 4,9 miliarde de dolari, de la 3,85 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut, in contextul unui avans de 7% al veniturilor, a anuntat, producatorul de medicamente, al doilea ca marime din Marea Britanie, conform Mediafax.

In ianuarie-iunie, veniturile au urcat la 16,75 miliarde de dolari, de la 15,66 miliarde de dolari in primul semestru din 2009, se arata in raportul financiar al AstraZeneca.

Pentru trimestrul al doilea, profitul grupului a avansat cu 23,4%, la 2,11 miliarde de dolari, de la 1,71 miliarde de dolari in aprilie-iunie anul trecut.

In aceasta perioada, veniturile au crescut cu 2,7%, la 8,18 miliarde de dolari, de la 7,96 miliarde de dolari.

"Rezultatele pentru trimestrul al doilea reflecta cresterea puternica de pe pietele emergente pe care grupul este prezent si performanta marcilor importante precum Crestor, Seroquel sau Symbicort", a afirmat directorul general al AstraZeneca, David Brennan.

Excluzand anumite castiguri exceptionale, profitul pe actiune a fost de 1,79 dolari, peste estimarea de 1,58 de dolari a celor 24 de analisti consultati de Bloomberg.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si