Directorul Rompetrol Bulgaria, arestat. Compania acuza comportamentul agresiv al politistilor

Rompetrol Bulgaria considera neadecvat comportamentul agresiv al politistilor bulgari, in incidentul in urma caruia au fost retinuti cetateni romani, printre care si directorul companiei, Sorin-Octavian Nichita., scrie Mediafax.

Presa bulgara a relatat sambata ca directorul Rompetrol Bulgaria, Sorin Octavian Nichita, impreuna cu un alt roman, Ionut Panzaru, au fost pusi sub acuzare in Bulgaria si au fost arestati pentru 72 de ore, dupa ce au intrat intr-un conflict cu membrii garzii de securitate a presedintei Parlamentului bulgar.

Cei doi romani sunt acuzati de vatamare si ca au impiedicat ofiterii de politie sa isi exercite functia. Ei au fost retinuti la Arbanasi, in apropiere de Veliko Tarnovo, in noaptea de vineri spre sambata, cand au intrat intr-un conflict cu membrii garzii de securitate a presedintei Parlamentului bulgar, Tetka Taceva.

Potrivit presei bulgare, romanii, aflati in stare de ebrietate, au incercat sa intre in restaurantul Vinpalace, care era rezervat pentru Taceva si organizatorii si oaspetii oficiali ai festivalului Stage of the Ages, care se desfasoara la Veliko Tarnovo la sfarsitul acestei saptamani si al saptamanii viitoare. Dupa ce le-a fost refuzat accesul in restaurant, cei doi romani ar fi atacat garzile de securitate ale presedintei Parlamentului, care au chemat politia.

Compania Rompetrol Bulgaria a prezentat informatii suplimentare in legatura cu incidentul din parcarea hotelului Vinpalace din Arbanasi.

Potrivit comunicatului, Sorin-Octavian Nichita si doi prieteni, in calitate de turisti, si-au exprimat dorinta de a vizita restaurantul din cadrul complexului Vinpalace. Politia si reprezentantii garzii de securitate nu le-au permis accesul, s-au purtat intr-un mod foarte nepoliticos si nu au dorit sa se identifice. Cei trei romani au fost surprinsi de modul agresiv in care au fost tratati si, din cauza ca politistii vorbeau in limba bulgara, nu au inteles ce incercau acestia sa le explice. Lipsa de intelegere i-a facut pe politisti sa raspunda foarte dur si chiar sa ii ameninte pe cei trei turisti.

Conform avocatului lui Sorin-Octavian Nichita, Ivan Nyagolov, "cei trei romani se aflau ca turisti in statiune si prezenta lor nu are nici o legatura cu faptul ca Tetka Taceva se afla in hotel in momentul incidentului". "Nichita si prietenii sai au incercat sa inteleaga numele ofiterilor si ale angajatilor NGO, dar cei din urma au reactionat foarte dur si au decis sa ii duca la politie. Vreau sa subliniez din nou ca nu a existat nici o actiune fizica agresiva a cetatenilor romani impotriva ofiterilor de politie", a precizat avocatul.

Rompetrol Bulgaria considera neadecvat comportamentul agresiv al politistilor bulgari, tinand cont ca exista o bariera lingvistica evidenta. "Compania il va informa pe ambasadorul roman cu prima ocazie. Speram ca o investigatie independenta va clarifica situatia si vor urma scuze fata de cetatenii romani detinuti pe nedrept", subliniaza Rompetrol Bulgaria in comunicat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri