Alpha Bank, a treia mare banca elena, cu activitati si in Romania, este dispusa sa ia in calcul o fuziune cu o institutie de credit straina, daca aceasta este destul de mare si de solida, a declarat presedintele bancii, Yannis Costopoulos, pentru cotidianul elen Proto Thema, citat de Reuters.

"Daca este o banca suficient de mare si de solida am analiza (o fuziune, n.r.)", a raspuns Costopoulos la intrebarea daca institutia de credit ar lua in calcul o alianta cu o banca straina, potrivit Mediafax.

Discutiile legate de fuziuni in sectorul bancar elen au determinat cresterea cotatiilor bancilor in ultimele doua saptamani, dupa ce Piraeus Bank a lansat o oferta de preluare a participatiilor statului elen la ATEbank si Hellenic Postbank.

Presedintele Alpha Bank nu se asteapta la schimbari majore in sistemul bancar elen pe termen scurt.
"Problema nu este restructurarea sistemului financiar, cel putin nu imediat, ci mai degraba lipsa lichiditatii", a spus el.

Seful Alpha Bank nu exclude nici reluarea unor discutii de fuziune cu National Bank of Greece (NBG), cel mai mare creditor din Grecia, de asemenea prezent in Romania.

"De ce nu? Orice este posibil", a afirmat Costopoulos.

Alpha Bank este prezenta pe piata bancara din Romania sub brand propriu, in timp ce NBG controleaza pachetul majoritar de actiuni la Banca Romaneasca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si