Grupul francez Sanofi-Aventis ar putea fi nevoit sa plateasca 21,3 miliarde de dolari pentru preluarea producatorului de medicamente Genzyme, cu 2,6 miliarde de dolari mai mult decat a luat initial in calcul, considera analistii, citati de Bloomberg.
Directorul general al Sanofi, Chris Viehbacher, are aprobarea Consiliului de Administratie pentru a oferi un pret maxim de 18,7 miliarde de dolari si pregateste o scrisoare oficiala catre Genzyme, potrivit unor surse apropiate situatiei, informeaza Mediafax.

Oferta Sanofi ar evalua un titlu al Genzyme la 70 de dolari, comparativ cu pretul de 80 de dolari vizat de actionari.

Printre investitorii care detin participatii la Genzyme se numara si miliardarul american Carl Ichan, al treilea mare actionar, cu 1,31 milioane de tilturi.

"Ichan va cere o comisie speciala pentru a scoate compania la vanzare imediat ce este primita scrisoarea de la Sanofi", a afirmat Sachin Shah, actionar la compania americana si specialist in arbitraj la Cpstone Global Markets din New York.

Genzyme este cel mai mare producator de medicamente pentru boli genetice rare, iar produsele sale au o probabilitate redusa de a fi concurate de medicamente generice, intrucat sunt dezvoltate din celule vii si nu pe baza de compusi chimici.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri