Grupul francez Sanofi-Aventis ar putea fi nevoit sa plateasca 21,3 miliarde de dolari pentru preluarea producatorului de medicamente Genzyme, cu 2,6 miliarde de dolari mai mult decat a luat initial in calcul, considera analistii, citati de Bloomberg.

Directorul general al Sanofi, Chris Viehbacher, are aprobarea Consiliului de Administratie pentru a oferi un pret maxim de 18,7 miliarde de dolari si pregateste o scrisoare oficiala catre Genzyme, potrivit unor surse apropiate situatiei, informeaza Mediafax.

Oferta Sanofi ar evalua un titlu al Genzyme la 70 de dolari, comparativ cu pretul de 80 de dolari vizat de actionari.

Printre investitorii care detin participatii la Genzyme se numara si miliardarul american Carl Ichan, al treilea mare actionar, cu 1,31 milioane de tilturi.

"Ichan va cere o comisie speciala pentru a scoate compania la vanzare imediat ce este primita scrisoarea de la Sanofi", a afirmat Sachin Shah, actionar la compania americana si specialist in arbitraj la Cpstone Global Markets din New York.

Genzyme este cel mai mare producator de medicamente pentru boli genetice rare, iar produsele sale au o probabilitate redusa de a fi concurate de medicamente generice, intrucat sunt dezvoltate din celule vii si nu pe baza de compusi chimici.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si